Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit | visitas y actividades
El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, un nou equipament cultural i turístic al Penedès que posa en valor el paper del riu i l’aigua en el passat, present i futur al territori. La museïtzació compta amb audiovisuals i fotografies històriques i es divideix en tres parts: el Riu, on s’explica com aquest esdevé l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori; l’Aigua per treballar, fent un repàs de la indústria paperera que hi havia al municipi amb la construcció de dotze molins paperers des del s. XVII fins al s. XX, i quins són els usos del paper al llarg de la història; i la darrera part, que posa en valor els actius turístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu, entre d’altres.
Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit, Torrelavit, Equipament cultural, Ajuntament de Torrelavit, Penedès, Alt Penedès, El Penedès i Torrelavit, Riudebitlles, Molí paperer, Molins paperers de Torrelavit, Molí Blanc, Molí de Cal Roda, Molí d'en Esbert, Molí del Cover, Molí del Mig, Molí del Pelleter, Molí Vinyals, Molí d'en Parellada, Molí Xic, Molí de Cal Ferrer, Molí de Ribalta, Molí del Cardús, Camí del Riu
76
page-template-default,page,page-id-76,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,es

visitas y actividades

Actividades y talleres

Consulta las  fechas de las próximas visitas en el apartado Horario y Precios
También oferecemos estas visitas y actividades concertadas para grupos. Consúltanos.

SUMÉRGETE EN EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ

Visita guiada donde se explica la relación entre el Riudebitlles y el municipio, y cómo el río ha influido y sigue influyendo en el territorio.
Duración: 1 h   Precio: 4 €
Durante la visita conoceremos Torrelavit, un pueblo con pasado, presente y futuro.

 

Descubriremos los molinos papeleros de Torrelavit y la historia de la fabricación del papel.

 

Nos adentraremos en el ecosistema fluvial del Riudebitlles, con sus puentes, pasarelas y lavaderos.

 

Aprenderemos cuál es la importancia del agua y descubriremos qué es El Camí del Riu.

DESCUBRE TORRELAVIT

Pequeño itinerario por la calle Mayor de Torrelavit hasta la iglesia de Sant Marçal para ir descubriendo a cada paso la historia local y algunas anécdotas del municipio.
Duración: 1 h   Precio: 4 €
Dificultad mínima. Hay que caminar por el pueblo. No hay desniveles. Itinerario apto para personas con movilidad reducida.
Salida desde el Centre d’Interpretació de l’Aigua. Visitaremos el Puente de las Escuelas y la iglesia de Sant Marçal de Terrassola, una pequeña joya románica.

 

Os explicaremos la historia de Torrelavit mientras paseamos por la calle Mayor y sus comercios. La visita finalizará frente al Centre d’Interpretació.

VISITA LOS LAVADEROS

Descubre los antiguos lavaderos públicos de Torrelavit y el arte de hacer la colada mientras recorres el río.
Duración: 1 h   Precio: 4 €
Dificultad mínima. Hay que caminar unos 5-10 minutos siguiendo el cauce del río hasta llegar a los lavaderos. Itinerario no apto para personas con movilidad reducida.
Sortida des del Centre d’Interpretació de l’Aigua. Seguirem El Camí del Riu fins a arribar als safareigs. Durant el camí us explicarem per què s’ha creat aquest itinerari, coneixerem la fauna i la flora de la zona, i veurem com l’home també ha donat caràcter al riu amb la construcció de molins i rescloses.

 

Visitarem uns safareigs, explicarem què són i com van esdevenir un espai de socialització, per a què servien i com es feia la bugada antigament.