Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit | altres visites d’interès
El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, un nou equipament cultural i turístic al Penedès que posa en valor el paper del riu i l’aigua en el passat, present i futur al territori. La museïtzació compta amb audiovisuals i fotografies històriques i es divideix en tres parts: el Riu, on s’explica com aquest esdevé l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori; l’Aigua per treballar, fent un repàs de la indústria paperera que hi havia al municipi amb la construcció de dotze molins paperers des del s. XVII fins al s. XX, i quins són els usos del paper al llarg de la història; i la darrera part, que posa en valor els actius turístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu, entre d’altres.
Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit, Torrelavit, Equipament cultural, Ajuntament de Torrelavit, Penedès, Alt Penedès, El Penedès i Torrelavit, Riudebitlles, Molí paperer, Molins paperers de Torrelavit, Molí Blanc, Molí de Cal Roda, Molí d'en Esbert, Molí del Cover, Molí del Mig, Molí del Pelleter, Molí Vinyals, Molí d'en Parellada, Molí Xic, Molí de Cal Ferrer, Molí de Ribalta, Molí del Cardús, Camí del Riu
726
page-template-default,page,page-id-726,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,ca

altres visites d’interès

A pocs minuts del Centre d’Interpretació de l’Aigua, tens un munt de llocs per visitar.

Combina la teva visita amb altres punts d’interès cultural i paisatgístic del territori.

Pregunta’ns i te n’informarem.

Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit
Pont de Cal Mussons

 

Construït entre 1912 i 1913, permetia creuar el Riudebitlles des del carrer de la Font de Terrassola. L’obra, que va costar 4.000 pessetes d’aquella època, fou finançada per l’Ajuntament. La gran tempesta de la matinada del 17 d’agost de 1921 va provocar una rierada que es va endur una part del pont. Reconstruït amb paciència i esforç, es van suprimir les arcades per donar més llibertat a l’aigua.
PONT DE LES ESCOLES

 

Costejat pel filantrop Pau Vidal Rovira, fill de Terrassola, es va inaugurar el 13 d’agost de 1930 per facilitar l’enllaç amb les escoles i salvar el torrent de Sant Marçal. Fou obra del constructor Joaquim Cardús, conegut amb el sobrenom de Quimet Nonis.
Pont de la Pineda o del Molí

 

Construït el 1960 va significar la connexió entre dos barris de Torrelavit i va canviar la fisonomia i l’entrada al poble. El pont té dues arcades sobre el torrent de Sant Marçal i tres sobre el Bitlles.
Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit
Sant Marçal de Terrassola

 

Església romànica del s. XI, consagrada pel bisbe de Barcelona entre 1043 i 1054 com a església del castell de Terrassola, del qual no es conserva cap vestigi. Parròquia des del 1209, té una sola nau i la coberta està feta amb volta de canó. Va ser restaurada entre 1985 i 1986 pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.
Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit
Molí del Cover

 

Aquest molí va ser construït l’any 1780 i està inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El molí, aprofitant l’aigua del Riudebitlles, es dedicava a la fabricació de paper de barba i de cigarreta, paper d’estat i paper de pasta de cotó.
Miravinya La Cadira

 

Una cadira gegant s’aixeca sobre el petit turó de la Malgranada a Torrelavit, un lloc idoni des d’on tenir una visió de 360 graus de tot el conjunt natural.

 

+ info Penedès Turisme

Creu de Lavit

 

La creu està situada a l’esquerra de la carretera que va de Torrelavit al Pla del Penedès. És una veritable creu de terme, ja que està ubicada al punt just on limiten els termes parroquials de Santa Maria de Lavit i de Santa Magdalena del Pla del Penedès. En aquest indret, es pot gaudir d’una magnífica vista panoràmica del poble de Torrelavit, la vall del Riudebitlles i la serralada de Montserrat.