centre d’interpretació de l’aigua

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, un equipament cultural i turístic al Penedès que vol donar a conèixer el paper del riu i l’aigua en el passat, el present i el futur del territori.

 

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit mostra l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai podràs descobrir la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

DESCOBREIX EL PAPER DEL RIU I L’AIGUA EN EL PASSAT, EL PRESENT I EL FUTUR DEL TERRITORI.

63_CDI
66_CDI
65_CDI
68_CDI

El riu. Veuràs com el riu va esdevenir l’eix vertebrador dels assentaments urbans i la principal font de subministrament d’aigua al territori.

L’aigua. Faràs un viatge per la indústria paperera que hi havia al municipi, i pels usos que la humanitat ha donat al paper al llarg de la història.

Torrelavit i El Camí del Riu. Descobriràs el territori a través dels actius paisatgístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa El Camí del Riu.

A la nostra botiga hi trobaràs molts dels vins i caves que s’elaboren al municipi de Torrelavit, una col·lecció d’articles de marxandatge i productes locals d’elaboració artesanal. També hi descobriràs interessants llibres per a grans i petits, i tot un assortiment d’objectes curiosos relacionats amb la fabricació del paper.
cdi_76
cdi_73
cdi_72
61_CDI
62_CDI
cdi_74