Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit | visites i activitats
El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, un nou equipament cultural i turístic al Penedès que posa en valor el paper del riu i l’aigua en el passat, present i futur al territori. La museïtzació compta amb audiovisuals i fotografies històriques i es divideix en tres parts: el Riu, on s’explica com aquest esdevé l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori; l’Aigua per treballar, fent un repàs de la indústria paperera que hi havia al municipi amb la construcció de dotze molins paperers des del s. XVII fins al s. XX, i quins són els usos del paper al llarg de la història; i la darrera part, que posa en valor els actius turístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu, entre d’altres.
Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit, Torrelavit, Equipament cultural, Ajuntament de Torrelavit, Penedès, Alt Penedès, El Penedès i Torrelavit, Riudebitlles, Molí paperer, Molins paperers de Torrelavit, Molí Blanc, Molí de Cal Roda, Molí d'en Esbert, Molí del Cover, Molí del Mig, Molí del Pelleter, Molí Vinyals, Molí d'en Parellada, Molí Xic, Molí de Cal Ferrer, Molí de Ribalta, Molí del Cardús, Camí del Riu
76
page-template-default,page,page-id-76,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,ca

visites i activitats

Activitats i tallers

Consulta les dates de les properes visites a l’apartat d’horaris i preus
També oferim aquestes visites i activitats concertades per grups. Consulta’ns.

ENDINSA’T AL CENTRE D’INTERPRETACIÓ

Visita guiada en la qual s’explica la relació existent entre el Riudebitlles i el municipi, i com el riu ha influït i segueix influint en el territori.
Durada: 1 h  Preu: 4 €
Durant la visita coneixerem Torrelavit, un poble amb passat, present i futur.

 

Descobrirem els molins paperers de Torrelavit i la història de la fabricació del paper.

 

Ens endinsarem en l’ecosistema fluvial del Riudebitlles, amb els seus ponts, passeres i safareigs.

 

Aprendrem quina és la importància de l’aigua i descobrirem què és El Camí del Riu.

DESCOBREIX TORRELAVIT

Petit itinerari pel carrer Major de Torrelavit fins a l’església de Sant Marçal que permetrà anar descobrint a cada pas la història local i algunes anècdotes del municipi.
Durada: 1 h  Preu: 4 €

 

Dificultat mínima. S’ha de caminar pel poble. No hi ha desnivells. Itinerari apte per a persones amb mobilitat reduïda.
Sortida des del Centre d’Interpretació de l’Aigua. Visitarem el Pont de les Escoles i l’Església de Sant Marçal de Terrassola, una petita joia romànica.

 

Us explicarem la història de Torrelavit tot passejant pel carrer Major i els seus comerços. La visita finalitzarà davant del Centre d’Interpretació.

VISITA ALS SAFAREIGS

Descobreix els antics safareigs públics de Torrelavit i l’art de fer la bugada tot recorrent el riu.
Durada: 1 h  Preu: 4 €
Dificultat mínima. S’ha de caminar uns 5-10 minuts seguint el llit del riu fins a arribar als safareigs i tornar.
Itinerari no apte per a persones amb mobilitat reduïda.
Sortida des del Centre d’Interpretació de l’Aigua. Seguirem El Camí del Riu fins a arribar als safareigs. Durant el camí us explicarem per què s’ha creat aquest itinerari, coneixerem la fauna i la flora de la zona, i veurem com l’home també ha donat caràcter al riu amb la construcció de molins i rescloses.

 

Visitarem uns safareigs, explicarem què són i com van esdevenir un espai de socialització, per a què servien i com es feia la bugada antigament.

DESCOBREIX EL MÓN DE LES PAPERINES

Aprendrem la història del paper i els seus orígens i confeccionarem diferents tipus de paperines.
Durada: 1.30 h  Preu: 4 €
Dificultat mínima
Descobrirem el vincle del poble amb el món de les paperines i aprendrem a confeccionar-ne de manera tradicional, tal com ho feia la gent de Torrelavit dècades enrere.

 

En farem de diferents tipologies segons els seus usos i formes: farem paperines de cul quadrat, de vano i de cucurutxo.

 

Acabarem el taller decorant les nostres pròpies paperines.